Pinautomaat

Spuiterij De Valk levert 750 omgekleurde lNG-pinautomaten af

BARNEVELD – ,,De klus is geklaard. In alle AH supermarkten en diverse Universiteiten zijn de afgelopen maanden pinautomaten van ING in de nieuwe felle kleur oranje en zilvergrijs geplaatst,” zegt Erik van Ginkel, die Spuiterij De Valk aan de Hanzeweg 33 onder zijn hoede heeft.

Door Gerrit Schaap

Geselecteerd

Erik kijkt terug op een hectisch half jaar. ,,Bameveld en Voorthuizen behoorden tot één van de laatste winkels met een pinautomaat in nieuwe stijl. We kregen de opdracht na een selectie uit een aantal bedrijven, toen we een aantal pinautomaten hadden gespoten en we er op kwaliteit van het geleverde werk en capaciteit uit sprongen. De pinautomaten moesten ook wel tegen een stootje kunnen en kras-vast zijn. De opdracht van ING was om het Postbankblauw te laten verdwijnen en een nieuwe kleur in fel oranje aan te brengen, terwijl AH de pin-automaten in haar winkels tevens de kleur van zilvergrijs wilde meegeven. We hebben het voor elkaar gekregen om acht pinautomaten per dag en dat vier dagen per week af te leveren. Logistiek moest alles kloppen. Aanlevering, demontage, spuiten, montage, weer terugplaatsen en installeren in de winkels. Wij zorgden voor het spuiten, onze opdrachtgever de firma Wincor Nixdorf voor de rest van het proces.

Transportwereld

De transportwereld is nog steeds de grootste klant. ,,Dat is het echte werk in de glasvezeltechniek. ,,Kijk maar”, zeg hij als we de werkplaats inlopen. ,,Hier staat weer een koelwagen die tegen een viaduct is gereden. Die daarnaast is in Engeland tegen een flinke boomtak gereden. Verderop staan allemaal koel- en vrieswagens met opgelopen schade die ook allemaal gespoten of bijgespoten moeten worden.” Vader Gert vult aan: ,,En het parkeerterrein is al lang weer te klein om de vrachtwagens te kunnen bergen. We zitten al jaren op uitbreiding van ons terrein te wachten. Het Polyesterbedrijf begon vijfentwintig jaar geleden aan de Bellstraat en zit nu al weer vanaf 1993 aan de Hanzeweg, waar we al weer twee keer hebben uitgebreid.”

Driemanschap

Toen Erik in het bedrijf kwam, werd het spuitwerk allemaal uitbesteed. ,,Nu doen we alles in eigen beheer. Ruim tien jaar geleden hebben we de Spuiterij opgezet en die is hard gegroeid. Veel klanten laten nu ook bij ons hun wagenpark in andere kleuren spuiten als ze aan een nieuwe huisstijl toe zijn. Ook de belettering kunnen we vezorgen. Daarnaast spuiten we veel grondverzet-machines, afschermingen voor machines en diverse polyester-producten zoals isolatie bodems t.b.v. tanktransport. Toen mijn vader drie jaar geleden wat van zijn aandelen verkocht konden mijn broer Gerbrand en ik ons inkopen. Nu leiden we met ons drieën de twee bedrijven. Bij Spuiterij De Valk werken vier mensen en bij Polyesterbedrijf De Valk zijn er negen werknemers in vaste dienst.”

Meer info: tel.0342-490756 of www.de-valk.nl

bron onderstaand artikel: HODIJ COATINGS nieuwsbrief

ALL TOGETHER NOW
Zichtbare integratie tussen Postbank, ING en Hodij Coatings

4 dagen per week, 8 lobby pinautomaten van Postbank blauw naar ING oranje, 750 stuks in 6 maanden, opdrachtgever Wincor Nixdorf heeft samen met De Valk dit project afgestemd.

De Valk heeft in samenwerking met Hodij Coatings een systeem- en kleurpresentatie gegeven. De fabrikant van pinautomaten heeft door de geleverde kwaliteit, continuïteit en capaciteit Spuiterij de Valk de opdracht gegeven om 750 pinautomaten van Postbank blauw in ING oranje te spuiten. De krasvastheid, de mogelijkheid om met grote kleurnauwkeurigheid de feloranje kleur van ING te behalen en de door Albert Heijn gevraagde zilvergrijs, gaven de mensen van Spuiterij de Valk de mogelijkheid om 4 dagen per week 32 automaten van kleur te veranderen.

TWEEDE CABINE
Een hectisch half jaar, maar men zou het zo weer doen, zeker nu de spuiterij uitgebreid is met een tweede cabine. Zonder deze cabine zou men de flexibiliteit niet kunnen waarborgen naar de huidige klantenkring. Want ondanks dit “financiële uitstapje” blijft de transportwereld de grootste klant voor de Valk. Het echte werk zit in de glasvezel-techniek. Hiervoor hebben ze 25 jaar geleden het Polyesterbedrijf de Valk opgericht. Met de spuiterij en het polyesterbedrijf samen, kunnen de schadereparaties onder 1 dak worden gehouden. Naast De Valk, hebben ook andere relaties van Hodij Coatings zoals Kamp Coatings en ICH onder andere pinautomaten omgekleurd voor ING.

< terug naar overzicht